Project zonnepanelen Heerhugowaard

Project zonnepanelen Heerhugowaard

nieuwe-AIKO-panelen-geplaatstnieuwe-AIKO-panelen-geplaatst
t Enphase IQ8 omvormers op ESDEC platdak systeemt Enphase IQ8 omvormers op ESDEC platdak systeem
Verwijdering van oude zonnepanelen met hoogwerkerVerwijdering van oude zonnepanelen met hoogwerker
Nieuwe groepenkast plaatsenNieuwe groepenkast plaatsen

Plaatsen van 7 zonnepanelen & het vervangen van de groepenkast

Tijdens dit project hebben we niet alleen oude panelen verwijderd, maar ook een volledige upgrade uitgevoerd met nieuwe, krachtige zonnepanelen en een moderne groepenkast.

Verwijderen van oude zonnepanelen

De oude zonnepanelen, vijf stuks van 175WP, zijn met behulp van een hoogwerker veilig van het dak gehaald. Deze panelen voldeden niet meer aan de huidige energiebehoeften en werden vervangen door efficiëntere modellen.

Installatie van AIKO Full Black 440WP zonnepanelen

Na het verwijderen van de oude panelen hebben we zeven AIKO Full Black 440WP zonnepanelen geplaatst. Deze zijn uitgerust met IQ8 Enphase omvormers, wat zorgt voor optimale energieopbrengst en efficiëntie. Het systeem is bevestigd op een platdaksysteem van ESDEC, een betrouwbaar en veelgebruikt systeem voor zonnepaneelinstallaties. Dankzij de ESDEC online tools hebben we nauwkeurig de benodigde ballast berekend om de stabiliteit van het systeem te waarborgen.

Vervanging van de groepenkast

Naast de installatie van de nieuwe zonnepanelen hebben we ook de oude groepenkast vervangen door een moderne ABB 3-fase groepenkast. Dit zorgt voor een veiligere en efficiëntere stroomverdeling, passend bij de eisen van de nieuwe zonnepaneleninstallatie.

Dit project illustreert hoe een slimme upgrade van zonnepanelen en de elektrische installatie niet alleen zorgt voor hogere energieopbrengsten, maar ook voor meer veiligheid en betrouwbaarheid in huis.

Heeft u ook zonnepanelen nodig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en deskundig advies.

Andere Projecten

Installatie van inbouwspots in een plafond door een elektricien.
Zaptec Pro laadstation installatie Plymovent
nieuwe-AIKO-panelen-geplaatst